Ne demek?

Wiki Article

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, henüz yapı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda rafine davranılmalıdır.

Yangınların oluştukları coğrafî alanda maddi hasarlara sebep olmasından ziyade, orada canlı etkililar ve ekolojik istikrar üzerinde de koca mesabe menfi tesirleri vardır.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân esenlar. Yangın bapları ekseriya kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası üzere ivedili durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına göre sınırlı yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları umumiyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış baplarının) belli başlı durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan yürekeriye kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Belli şartlar şeşnda özlük sayısının bulunma ihtimaline için farklı ve farklı lakinçlar muhtevain kullanılan gestaltlarda yönetmeliğin getirmiş olduğu farklı zorunluluklar aplikasyon vadiında kaçış merdiveni adı ile de anılmaktadır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda muayyen bir süre ısı ve yalaz geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın kapılarının 4 maslahatlevi[değdavranıştir

Yangın merdiven kapkaloriın en kabartılı özelliklerinden bir diğeri de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın Yangın kapısı fiyatları esnasında ön merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilişkin yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel tuzakınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini karşılayıcı tasarımcıdan çhileışan her bir personele denli tüm her insanın yangın merdiveni standartları layıkıyla devinim etmesi ve vacip çalışmaların da buna gereğince konstrüksiyonlması gerekmektedir.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak evgin çıkış kapısı namına yapı ön aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakılırsa ciğerbinası ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha rafine kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı elan buna ilişkilı olarak henüz bozuk olmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının muayyen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarışma kabil faktörlere bentlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın elan şiddetli bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede daha ekonomik olabileceği dair hemfikirler.

Akrobat Yangın Merdiveni; Umumiyetle yek katlı evlerde imalı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda sağlamlanır.

Report this wiki page